KUVAAJA

Ouluuks on katutyyliä ja aitoja ihmisiä Oulusta. Ouluuks tuo inspiraatiota pukeutumiseen pohjoisesta, välittää fiilistä Oulusta ja näyttää, miten upeita ihmisiä kaupunkimme kaduilla tallaa.
Ouluuks on yhden naisen projekti, joka sai alkunsa Päivi Mäkelän mielenkiinnosta tyyliin ja pukeutumiseen. Kun näihin kahteen asiaan yhdistettiin vielä kuvausharrastus, syntyi idea katutyylisivustosta.

Idea Ouluuks-katutyylisivustosta syntyi jo vuonna 2010, kun olin vaihto-oppilaana Englannissa. Etsin tuolloin vahvasti omaa tyyliäni ja hain inspiraatiota blogeista. Törmäsin Hel Looks -nimiseen sivustoon ja ajattelin heti, että olisipa siistiä, kun joku tekisi samanlaista Oulussa. Idea kävi vuosien kuluessa usein mielessäni. Kesällä 2017 rohkaistuin ja päätin toteuttaa haaveeni.

Katukuvaamisesta on tullut minulle lyhyessä ajassa tärkeä harrastus. Saan käydä ihmisten kanssa huikeita keskusteluja tyylistä ja vähän elämästäkin sekä samalla kehittyä valokuvaajana.

Minulle tyyli ja pukeutuminen ovat aina olleet suuria intohimon kohteita. Tyylikokeiluihini on sisältynyt kaikkea punaisista trumpettihousuista rastatukkaan. Nykyisin pukeudun aika klassisesti ja rennosti. Pidän skandinaavisen selkeistä linjoista, mutta samalla tykkään tuoda tyyliini jotain ekstraa pienellä ysäri- ja kasaritwistillä. Toisaalta pidän myös vintagehenkisyydestä, ja se näkyy etenkin tavassani kuvata.

Saan inspiraatiota elämään, tyyliin ja valokuvaukseen mm. seuraavista sometileistä:

@shotfromthestreet @lisadengler @frecklesnur @emmahoareau @brittanybathgate @eevakolu @ennikoistisesi @kirsikkasimberg

Minusta on upeaa, että jokaisella ihmisellä on oma erityinen tyylinsä, sillä eniten inspiraatiota pukeutumiseeni saan ympärilläni eläviltä ihmisiltä.